Aspergesoep maken zonder schillen

Datum van publicatie: 12.02.2019

Ik ben extra blij dat ik niets heb weg hoeven gooien van de asperges. Hi, Wat ontzettend fijn om te horen! Voeg de toppen toe en pruttel op een zeer zacht vuurtje naar wens gaar.

Klop in de tussentijd je eidooiers los met de room, schep hier een klein beetje van de hete soep bij in een kommetje en roer daarna het hele mengsel door de soep.

De ene keer gebruik ik het als een extra groentemomentje en de andere keer als voorafje. Aspergesoep met ham en ei 2 hardgekookte eieren 2 plakken beenham Aspergesoep met garnalen 50 — gram Hollandse garnalen of kort gebakken wokgarnalen Aspergesoep met zalm 50 — gram gerookte zalm Hoe maak je het klaar: Jammer dat het voor jou niet gewerkt heeft. Door je aan te melden op de nieuwsbrief ga je akkoord met mijn privacy policy.

Hi Peter, Fijn om te horen dat jullie er zo genoten van hebben! Ben wel blij te horen dat de soep in ieder geval heerlijk gesmaakt heeft!

Smelt je klont boter in een soeppot en begin er de fijngesneden ui in aan te stoven. Hoop dat ik nog op tijd was of dat het aspergesoep maken zonder schillen ieder geval gelukt is, fijn weekend. Er zijn ook nog paarse asperges op de markt: Fijn dat het mogelijk is die enorme stapel schillen tot iets lekkers te maken.

Ik ben extra blij dat ik niets heb weg hoeven gooien van de asperges. Herhaal dit met een aantal lepels totdat je een dikke vloeistof hebt zonder klontjes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Maar heb je wel de aangegeven hoeveelheid gebruikt en vind je het toch te veel gebonden?

Recept aspergesoep maken van de schillen

Ik heb onderaan mijn recept gezet hoe je dit kunt doen. Hoop dat ik nog op tijd was of dat het in ieder geval gelukt is, fijn weekend! Ik ben extra blij dat ik niets heb weg hoeven gooien van de asperges. Dus wat voor een keukenapparaat maakt niet zoveel uit als je de soep er maar glad mee krijgt. Pak een grote soeppan en smelt hier je boter in, bak vervolgens de bloem erin om een lichte roux te maken.

Hoi, aspergesoep maken zonder schillen, het is inderdaad lekker om het kookvocht waarin je de asperges eerder gekookt hebt te gebruiken als basis voor je soep. Proef en breng verder op smaak met peper, weet je toevallig hoelang ik de soep goed kan houden, rotszout? Je moet voortdurend de taaie schillen eruit halen.

Er zijn ook nog paarse asperges op de markt:. Klopt, herdenkingsmunt waarop het teken is afgebeeld.

Reacties over “Romige aspergesoep”

Hi Corrie, wat super leuk om te horen, dank je! En veel werk is het niet. Nooit gedacht dat ik zelf zo een lekkere soep kon maken, heb het met de roux gemaakt. Wanneer je een echt pure aspergesmaak wilt proeven en de soep helder wilt houden dan kun je deze beter niet door middel van een roux binden.

Begrijp ik het goed dat je de schillen na een nachtje echt mee fijn gaat mixen in de keuken machine of zeef je die er eerst uit. Heb de aspergesoep vanmiddag zelf ook weer gemaakt en heb nog even goed gelet op de hoeveelheid boter, aspergesoep maken zonder schillen.

Soep staat op t fornuis en ook ik ben blij dat de restjes gebruikt worden. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat smaken? Met een eidooier kun je soep aspergesoep maken zonder schillen.

Ik heb de soep gemaakt met de resten van groene asperges die ik voor een peccorino-aspergetaart heb gebruikt en heb er een mooie groene, gebonden soep van gemaakt zoals je beschreef.

Nav Social Menu

Hopelijk reageer je snel ben nu de soep aant maken!?! Het kookvocht van de asperges toegevoegd. Beste Ellen, ik zou even in het recept aangeven bij benodigdheden dat je een keukenmachine nodig hebt. De aspergesoep kun je puur houden of er nog meer smaak aan toe voegen.

Voor als je iets anders wilt kan ik de asperges in bladerdeeg met zalm aanbevelen. Haal het netje uit de bouillon en je hebt een helder soeje. Op deze manier gebruik je de asperge van kop tot kont aspergesoep maken zonder schillen heb je dus ook geen food waste.

Maar eerder 25 g boter danaspergesoep maken zonder schillen. Ik doe de schillen en kontjes in een gazen wasnetje en zo in het water om er bouillon van te trekken. Jammer van het werk.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Belanden de schillen en uiteinden van de asperges altijd in de prullenbak? Laat even weten als je dit een keer geprobeerd hebt.

Fijne zondag;- Groetjes, Ellen. Deze vind je hier.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Ik krijg vanavond gasten en zal de soep met trots serveren?

Hey Ellen, Jouw recept kwam ik tegen en heb het dezelfde dag gebruikt.

Goed om te weten:

Comments

  1. Nog lekkerder is het om de schillen en de kontjes in het water te koken waarin je ook de asperges gaar kookt, er boven op evt gescheiden door mandje.

Voeg een reactie toe

© 2019 westerncommerciallighting.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |