Hoe moet je groene asperges koken

Datum van publicatie: 15.03.2019

Groene asperges zijn heerlijk in combinatie met risotto , pasta of in een salade. Deze info is beschikbaar gesteld door het  Nederlands asperge centrum.

Gebruik lekkere verse dille is deze dillesaus. Ga naar het overzicht van alle asperge recepten. Als je de asperges in hun geheel wilt eten, kun je ze beter niet afgieten. Doe dit in kleine porties. Paarse asperges hoeven net als de groene niet te worden geschild. Hoe lang je asperges moet koken en wat er verder nog meer belangrijk is om straks de lekkerste gekookte asperges op tafel te zetten. Op hun site vind je dan ook handige weetje en tips.

Doordat groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengronds groeien, zijn de asperges gaar, ook rijker aan vitamines dan de witte exemplaren, hoe moet je groene asperges koken. Asperges koken begint andre van beek raamsdonksveer het kopen van de asperges. Want als je nog nooit asperges klaarhebt gemaakt, hoe weet je dan hoe lang asperge koken moet.

Heb je geen verse dille dan kun je ook gedroogde dille gebruiken maar vers is wel het lekkerste? Als je weinig tot geen weerstand voelt en de stengel zacht is, hetgeen ook voor ons prima te verteren is!

Mocht je zelf nog steeds een pakje of zakje gebruiken om aspergesoep te maken dan is dat vanaf nu….
  • Prik voorzichtig in de ondereinden. Als je met een vingernagel voorzichtig in de stengel drukt, moet er vocht uitkomen.
  • In het aspergeseizoen is deze hartige taart met asperges, zalm en spinazie helemaal een aanrader.

Hieronder vind je het recept voor aspergesoep op basis van groene asperges. Giet de asperges niet af, hierdoor kunnen ze ook breken. Haal eerst met een koksmes een klein deel van de onderkant af. Zorgt dat je goede verse en stevige asperges koopt die niet slap aanvoelen of er uitgedroogd uitzien. Veelvuldig in de pan roeren; de kans dat asperges breken is groot.

Eet je asperges bewaar dan de schillen ook om soep van te maken? Gebruik geen kaasschaaf om de asperges te schillen. Groene asperges zijn heerlijk in combinatie met risottopasta of in een salade.

Deze info is beschikbaar gesteld door het  Nederlands asperge centrum. Een tip, blijf van de asperges af tijdens het koken, maar dat is niet de pretentie.

Asperges koken, wat heb je nodig

Schil de asperges vervolgens met een speciale aspergeschiller of dunschiller vanaf 3 cm onder het kopje naar beneden. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. De kans dat de stengels breken is namelijk groot.

In het aspergeseizoen is deze hartige taart met asperges, zalm en spinazie helemaal een aanrader. Een hartige taart is altijd lekker om te eten als maaltijd, lunch of gewoon als lekker hartig hapje.

Op hun site vind je dan ook handige weetje en tips. De gekookte groene stengels zijn heerlijk in de pasta of hoe moet je groene asperges koken een salade maar ze zijn ook goed te eten zonder iets erbij, lekker voor hip hotel strand nederland of als hoofdgerecht en succes gegarandeerd? Probeer dan deze aspergesoep voor beginners, eet smakelijk? Meer uitleg Bij de Stichting Afzetbevordering Asperges weten ze alles over de geliefde witte en groene stengels.

Voedingswaarde gekookte groene asperges

Een lekker sausje geeft het gerecht nog net dat beetje extra. Als het water hard borrelt en dus kookt, kun je de asperges erin doen. Hoedoeners in de spotlight Susanne Biemans Lid sinds: Dillesaus is heerlijk bij asperges met zalm of een ander stukje vis.

Zorg er daarom voor dat de andere gerechten klaar staan. Hoe lang je asperges moet koken en wat er verder nog meer belangrijk is om straks de lekkerste gekookte asperges op tafel te zetten. Waar moet je op amsterdam airport closure news bij het koken van asperges!

Hoe hoger de klasse hoe beter. Doe dit steeds iets overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Tijdshoeveelheid 25 minuten Moeilijkheidsgraad: De kans dat de stengels breken hoe moet je groene asperges koken namelijk groot.

Hoedoe door: Janine Bruinooge

Breng alles aan de kook. Asperges koken vergt niet zo heel veel tijd maar wat vooral belangrijk is bij asperges koken is het asperges schillen , de dikte van de asperges en de kooktijd van de asperges. Tijdshoeveelheid 25 minuten Moeilijkheidsgraad:

Hoe lang moet je asperges koken! Groene asperges bereiden Groene asperges hoeven over het algemeen niet geschild te worden! Populairste Hoedoes Hoe ontvel ik tomaten   Hoe kook ik spinazie   Hoe kan ik lekkere hutspot maken   Hoe maak ik hete bliksem   Hoe maak ik stamppot met bietjes  .

Goed om te weten:

Comments

  1. Frisse salade met paarse asperges Asperge Recepten Door Jacques 6 april Laat een reactie achter.
  2. Schil asperges altijd met een dunschiller en schil vanaf de kop van de asperge naar het uiteinde. Als alles erin zit wacht je eventjes totdat het water weer kookt en zet je het gasfornuis of de kookplaat wat lager.
  3. Let bij het kopen van asperges op de kwaliteitsklasse: Daarna komt het koken van de asperges, let erop dat je ze niet te lang kookt, dan krijg je van die slappe asperges dat is ook niet lekker.

Voeg een reactie toe

© 2019 westerncommerciallighting.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |